خرید از سراسر دنیا


» جستجوی ژنهای چاقی انسان

جستجوی ژنهای چاقی انسان

اصطلاح «ژن چاقی مفرط» سال 2006 ابداع شد، بر اساس آگاهی از ترکیبات شیمیایی خاص که با قرار گرفتن در معرض آن‌ها فرایند سوخت‌و‌ساز مختل شده و استعداد چاقی در تمام طول عمر ایجاد می‌شود. این ژن‌ها (ژن‌های چاقی) متعلق به گروهی از ترکیبات شیمیایی به نام مختل‌کنندگان غدد درون‌ریز هستند.


چاقی و اضافه وزن وراثتی است و عوامل خانوادگی در آن دخیل می‌باشد. عادات بد غذایی و مصرف غذاهای پر کالری، مواد قندی، چربی ها، انواع فست فودها، کم تحرکی و علاقه نداشتن به سبزیجات و میوه‌ها از دیگر عوامل چاقی و اضافه وزن می‌باشد. افراد سالمند و مبتلا به بیماری‌های حرکتی و استخوانی مانند آرتروز به علت کم تحرکی، بیشتر در معرض چاقی هستند. همچنین اختلال در غده‌ی تیروئید و کم کاری آن سبب ابتلا به چاقی می‌شود. مصرف برخی از مواد مخدر نیز از عوامل چاقی و اضافه وزن شناخته شده است.

چگونه می توانم هموگلوبین خود را سریع افزایش دهم؟ مطلب مرتبط چگونه می توانم هموگلوبین خود را سریع افزایش دهم؟


درک تأثیرات ژنتیکی بر چاقی در سالهای اخیر با سرعت بسیار زیادی افزایش یافته است. براساس برخی تخمین ها ، 40 تا 70 درصد تغییر در فنوتیپ های مربوط به چاقی در انسان ارثی است. اگرچه نشان داده شده است که چندین جهش تک ژن باعث ایجاد چاقی در مدل های حیوانات می شود ، اما وضعیت در انسان بطور قابل توجهی پیچیده تر است. شایع ترین اشکال چاقی انسان ناشی از برهم کنش ژن های متعدد ، عوامل محیطی و رفتار است و این علت پیچیده باعث می شود که جستجوی ژنهای چاقی به ویژه چالش برانگیز شود. این مقاله استراتژی هایی را که در حال حاضر برای جستجوی ژن های چاقی انسان استفاده می شود و نتایج امیدوار کننده اخیر از این تلاش ها ، مورد بحث قرار می دهد.


يكی از بزرگترين چالش های تحقيقات زيست پزشكی امروزه ، تشريح معماری ژنتيكی زمينه ساز فنوتيپ هاي پيچيده مانند چاقی است. در نگاه اول ، وزن بدن بسیار ساده به نظر می رسد. می توان آن را با دقت و قابلیت اطمینان بسیار دقیق تعریف و اندازه گیری کرد. با این حال ، تحقیقات اخیر در مورد چاقی نشان داده است که وزن بدن در حقیقت یک فنوتیپ واقعا پیچیده است. به عنوان ادغام کلمه به معنای واقعی کلمه ما از نظر جسمی ، وزن بدن تحت تأثیر هر عاملی است که بر وزن هر بافت ، اندام یا مایعی فرد تأثیر می گذارد.

در واقع ، چاقی ممکن است نمایانگر باستانی به اصطلاح "فنوتیپ های پیچیده" باشد. برخلاف اختلالات ساده مندلی ، که در آنها عموماً یک رابطه یک به یک بین ژنوتیپ در یک مکان واحد و وجود یا عدم وجود این اختلال وجود دارد ، چاقی در نتیجه عوامل متعدد رفتاری ، محیطی و ژنتیکی بوجود می آید

. نقش رفتار و محیط در توسعه چاقی در جای دیگری در این شماره توضیح داده شده است. در اینجا ، ما درک فعلی ما از ژنتیک چاقی انسان را مورد بحث قرار می دهیم ، با تأکید بر برخی از چالش های ویژه که این شرایط پیچیده برای ژن های ژنتیکی مطرح می کند.


رویکردهای ژنتیکی به چاقی انسان

اگرچه شواهد طولانی وجود دارد مبنی بر اینکه ژنتیک نقش مهمی در وزن بدن دام و جوندگان آزمایشگاهی ایفا می کند ، قدردانی از سهم ژنتیکی در چاقی انسان یک تحول نسبتاً اخیر است. دوقلوها ، فرزندخواندگی و مطالعات خانوادگی اکنون دریافته اند که خطر ابتلا به چاقی فرد در هنگام داشتن بستگان چاق افزایش می یابد . مطالعات دیگر به طور مداوم نشان داده اند که 40 تا 70 درصد تغییر در فنوتیپ های مربوط به چاقی ، مانند شاخص توده بدنی (BMI) ، جمع ضخامت پوست ، توده چربی و سطح لپتین ، وراثت است.


سرانجام ، تجزیه و تحلیل های تفکیکی بیشماری (مطالعات ارزیابی شواهد و نحوه انتقال یک ژن اصلی بر اساس الگوهای مشاهده شده از ارث فنوتیپی در بین افراد مرتبط) شواهدی ارائه داده اند که در بین ژن های موثر در این فنوتیپ های مربوط به چاقی ، حداقل تعداد کمی از آنها نسبتاً عمل می کنند. جلوه های بزرگ در حقیقت ، ژنهای اصلی ناشناس که حداکثر 40٪ از تغییرات در BMI و 40٪ the از تغییر در توده چربی گزارش شده است ، همراه با ژنهای اصلی که بر اقدامات خاص توزیع بافت چربی تأثیر می گذارند


مهمتر از همه ، به نظر می رسد که برخی از این ژن اثرات خود را در جمعیت های مختلف قومی اعمال می کنند. در حالی که بدون شک مستعد چاقی کمیاب وجود خواهد داشت که تأثیر فنوتیپی آن به جمعیت های جدا شده یا حتی خانواده ها محدود شده است ، وجود احتمالاً حداقل چند آلل مشترک با اثرات قابل اندازه گیری بر چاقی دارای پیامدهای مهم بهداشت عمومی است. این ژن ها هستند که می توانند راه های جدیدی را برای درمان نشان دهند و امکان شناسایی افراد در معرض خطر را برای بیشترین بخش از جمعیت فراهم کنند.

خطرات جسمی مرتبط با چاقی و اضافه وزن

بالا رفتن چربی و قند خون، سکته قلبی، سکته‌ی مغزی، سنگ کیسه‌ صفرا، نازائی و کاهش شانس باروری در زنان، افت میل جنسی در مردان، واریس و فتق از جمله بیماری‌هایی هستند که افراد مبتلا به اضافه وزن دچار آن می‌شود و چاقی از عوامل مرتبط با این بیماری‌ها است. چاقی باعث مشکلات تنفسی در خواب می‌شود و خروپف و خرخرکردن و تنگی نفس ناشی از انسداد ریه‌ها، در افراد چاق بیشتر اتفاق می‌افتد. بر اثر چاقی، چربی زیادی وارد کبد می‌شود و چربی بیش از حد موجب بروز کبد چرب نیز می‌شود. مشکلات استخوانی و حرکتی مانند افزایش خطر شکستگی، سائیدگی مفاصل، دیسک کمر، کمر درد و دردهای سیاتیکی، آرتروز، نقرس و آرتریت از جمله خطرات جسمی چاقی و اضافه وزن شناخته می‌شوند.


خطرات روانی مرتبط با چاقی و اضافه وزن

اضافه وزن همچنین باعث ایجاد بسیاری از مشکلات روانی از جمله عدم اعتماد به نفس کافی، خودپنداره ضعیف، پرخوری‌های عصبی، اضطراب اجتماعی، بدخلقی، فشارهای عصبی و احساس ضعف در برخورد با دیگران می‌شود. مشکلات روانی بیشتر از مشکلات جسمانی برای افراد دارای اضافه وزن دردناک است، زیرا فرد به طور دائم نگران نظرات و قضاوت اطرافیان است. افسردگی از جمله مواردی هست که هم علت و هم معلول چاقی محسوب می‌شود. البته جامعه و اجتماع نیز در این مشکلات دخیل هستند، تبلیغ رسانه درمورد قرص‌های لاغری که سعی در الگوسازی لاغری دارند، یکی از موارد مهمی است که باعث ناکامی افراد دارای اضافه وزن می‌شود.

گیاهان دارویی برای درمان بیماری های شایع مطلب مرتبط گیاهان دارویی برای درمان بیماری های شایع


راه‌های مقابله با چاقی و اضافه وزن

پایین آوردن وزن و رسیدن به وزن ایده آل به طور تدریجی و آهسته است. زیرا تغییر وزن سریع، هم سلامتی انسان را به خطر می‌اندازد و هم ناپایدار است و امکان بازگشت دوباره‌ی اضافه وزن بسیار است. برای مقابله با چاقی و کاهش وزن اضافه، فرد باید ارادهی بسیار قوی داشته باشد و دلسرد نشود. انواع رژیم‌های غذایی، اصلاح شیوه‌ی غذا خوردن، افزایش فعالیت فیزیکی بدن و ورزش منظم، پیاده روی، کاهش مصرف کالری، نوشیدن 8 لیوان آب در روز، اضافه کردن پروتئین، فیبرها مانند انواع غلات و سبزیجات و حذف کربوهیدرات و انواع قندها از رژیم غذایی، شمارش کالری دریافتی به صورت روزانه و کنترل آن، کم کردن سرعت غذا خوردن و جویدن غذا به اندازه‌ی کافی، از موارد سودمند در زمینه‌ی راه‌های مقابله با چاقی و اضافه وزن می‌باشند.

چاقی و اضافه وزن در زنان باردار

در زنان باعث نازائی و کاهش تخمک گذاری می‌شود و در زنان باردار نیز بسیار خطرناک است و ممکن است باعث سقط جنین و یا تولد نوزاد با نقص مادرزادی شود، زیرا اضافه وزن در زنان باردار سبب عدم تشخیص بیمارهای مادرزادی از طریق سونوگرافی می‌شود. زنان بارداری که مبتلا به اضافه وزن هستند، دچار دیابت در دوران بارداری نیز می‌شوند و همچنین شانس احتمال زایمان طبیعی را از دست می‌دهند. به علت اهمیت این قضیه، آمادگی وزنی یکی از آزمایش‌های کنترل قبل از بارداری است.


چاقی و اضافه وزن در کودکان

با پیشرفت تکنولوژی فعالیت‌های فیزیکی کودکان بسیار کمتر شده است و الگوی غذایی نامناسب مورد علاقه‌ی کودکان قرار گرفته است. عوارض چاقی در کودکان همانند بزرگسالان است و در درمان چاقی کودکان، والدین باید محتاط تر عمل کنند و پشتیبان او باشند و راه‌های زندگی سالم را به او نشان دهند. برای مقابله با چاقی وکاهش وزن درکودکان باید روند چاقی آن‌ها را آهسته نمود

از هرمون‌ها که دارای کارکردهای فراوان در بدن هستند، تقلید می‌کنند. ژن‌های چاقی مفرط را می‌توان در محفظه‌ های متنوع غذا، بطری شیر کودکان،پلاستیک، ابزارهای آشپزی و محصولات آرایشی یافت. سیگار کشیدن و بعضی انواع آلودگی هوا مانند ژن‌های چاقی عمل می‌کنند. در یک جمله: حتی گرد و خاک بعضی خانه‌ها شامل موادی باشد که باعث رشد سلول‌های چربی شوند.


ژن‌های چاقی مفرط تقلید‌کنندگان

هور‌مون‌ها به رشد جنسی کمک می‌کنند. وقتی مختل‌کنندگان غدد درون‌ریز وارد بدن می‌شوند از سیگنال‌های هرمونی تقلید می‌کنند. با این کار هورمون‌های ساختگی به طور نامناسبی فرایند‌های سلولی مهم بدن را راه می‌اندازند، سرعت می‌دهند یا از کار می‌اندازند که در نتیجه باعث می‌شود کارکرد بدن ما تغییر کند. بعضی مختل‌کنندگان غدد درون‌ریز از طریق فعال کردن گیرنده‌های استروژن نتایج زیانباری را هم در مردان و هم زنان موجب می‌شوند. از جمله این اختلالات بلوغ زودرس در دختران، تغییر رفتار و گرایش‌های مردانه در مردان، سرطان سینه هستند.  

ژن‌های چاقی باعث افزایش تعداد سلول‌های چربی

ترکیبات شیمیایی به نام «ژن‌های چاقی مفرط» با ایجاد اختلال در غدد درون‌ریز، تعداد سلول‌های چربی را در بدن افزایش می‌دهند و باعث می‌شوند بدن مان چربی بیشتری ذخیره کند. قرار گرفتن در معرض بعضی ‌ژن‌های چاقی در دوران جنینی سوخت‌و‌ساز و ساخت سلول‌های چربی افراد را در کل زندگی‌شان تغییر می‌دهد. طبق تحقیقاتی که تا به حال انجام شده ژن‌های چاقی به روش‌های مختلف عمل می‌کنند. بعضی از آن‌ها بر تعداد سلول‌های چربی تأثیر می‌گذارند و بعضی دیگر بر اندازه‌ی سلول های چربی، هورمون‌های اشتها، ترجیحات غذایی و سوخت‌و‌ساز انرژی.


ژن‌های چاقی عامل افزایش وزن

چاقی مفرط به تدریج در حال افزایش در سراسر دنیاست. شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارند که بیان‌کننده‌ی این حقیقت هستند: رژیم غذایی و سطح فعالیت تنها عاملان این روند نمی‌باشند. «ژن‌های چاقی مفرط» سوخت‌ و ساز بدن را تغییر می‌دهند و آن را مستعد افزایش وزن و چاقی مفرط می‌کنند. آن‌ها همچنین دفعات احساس سیری یا گرسنگی را تغییر می‌دهند. بیشترین زمان حساس بودن ژن‌های چاقی 5 سال اول زندگی می‌باشد که مکانیسم‌های مهار وزن بدن در حال شکل‌گیری است. ژن‌هایی نیز هستند که باعث این نوع اختلال در بزرگسالان می‌شوند.

اگرچه نتایج اولیه اسکن ژنوم در آمریکایی های مکزیکی حاکی از وجود چند ژن با اثرات قابل توجه بر چاقی است ، اما تعداد زیادی از ژنتیک های ژنتیکی احتمالاً درگیر آن هستند به این معنی که بسیاری از این ژن ها به خودی خود ممکن است تنها بخش کمی از واریانس فنوتیپی کل. قدرت نقشه برداری از ژن هایی که اثر واقعاً کمی دارند احتمالاً با توجه به اندازه نمونه هایی که هر محقق تنها می تواند به صورت واقع بینانه جمع کند یکی از راه حلها جمع آوری یک راه حل ، جمع آوری داده ها در بسیاری از آزمایشگاه ها و محققان است. ساده ترین راه برای انجام این کار از طریق متاآنالیز است ، اگرچه چنین جمع بندی آماری خلاصه دارای چندین محدودیت شناخته شده است.

جمع آوری داده های خام از مطالعات متعدد ممکن است یک رویکرد قوی تر باشد زیرا باید قدرت آماری را افزایش دهد. این استراتژی اکنون در مطالعات ژنتیکی سایر اختلالات پیچیده مانند دیابت نوع II و اوتیسم به کار گرفته می شود. بنابراین ، توانایی ما در درک کامل سهم ژنتیکی در چاقی ممکن است در نهایت بستگی به این داشته باشد که ما بتوانیم بر موانع عملی و اجتماعی برای دستیابی به تلاشهای ژنهای مشترک در عرصه رقابتی شدید غلبه کنیم.

science.sciencemag

فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  فروش تجهیزات ویپ   |   گردشگری ارم بلاگ   |   تهران وکیل   |   مشاور ایرانی در لندن  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


اعداد فرشته در عشق و روابط عاشقانه! ✓ کانال یوتیوب اعداد فرشته در عشق و روابط عاشقانه! ✓ کانال یوتیوب مشاهده